ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Заява Ахметова про "передання каналів державі" схожа на провокацію – медіаюрист

11.07.2022, 17:58

Заява Ріната Ахметова про вихід його інвестиційної компанії SCM з медійного бізнесу має ознаки провокації, оскільки на практиці неможливо просто так "передати ліцензії державі".

Про це заявив юрист ІМІ Роман Головенко, коментуючи заяву Ріната Ахметова про відмову на користь держави від усіх ефірних і супутникових телевізійних ліцензій каналів і від свідоцтв друкованих медіа в Україні. 

"Ліцензію не можна просто так віддати державі, держава напряму ліцензій на баланс не приймає, адже їх вона видає приватним суб'єктам. Ліцензію можна здати, тоді радіочастоти просто буде заново виставлено на конкурс. І їх може отримати інше медіа. Таким чином канали Ахметова просто втратять прив'язку до ліцензій, і що буде з цими редакціями – не зрозуміло. Інша справа – передача корпоративних прав медійних компаній, але про це в заяві не йдеться. Поки виглядає на те, що власник планує їх закрити”, – сказав юрист. 

"Тому ця заява виглядає швидше як наїзд на антиолігархічний закон. Не виключено, що це може бути привід, а не справжня причина заяви", – сказав Роман Головенко.

Нагадаємо, 11 липня власник інвестиційної компанії SCM Рінат Ахметов заявив, що компанія виходить з медійного бізнесу та припиняє діяльність онлайн-медіа "Медіа Групи Україна". А "Медіа Група Україна" відмовиться на користь держави від усіх ефірних і супутникових телевізійних ліцензій каналів і від ліцензій друкованих медіа в Україні.

Liked the article?
Help us be even more cool!