ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Завтра суд розгляне апеляцію на екстрадиційний арешт казахстанської журналістки

21.11.2017, 16:06
Фото - hromadske.ua

22 листопада Апеляційний суд м. Києва розгляне апеляцію казахстанської опозиційної журналістки Жанари Ахмет на екстрадиційний арешт. Про це повідомляється на сайті фундації “Відкритий діалог”.

Судове засідання розпочнеться о 14:00 за адресою вул. Солом’янська, 2а.

Фундація закликає депутатів, дипломатів та представників громадянського суспільства на розгляд скарги щодо екстрадиційного арешту Ахмет.

Як повідомляв ІМІ, 21 жовтня журналістка і блогерка з Казахстану Жанара Ахмет була затримана на Київщині у зв’язку з розшуком по лінії Інтерполу.

Жанара Ахмет була змушена тікати в Україну з Казахстану в березні 2017 року. На батьківщині Ахмет звинувачується в шахрайстві, журналістка вважає справу політично мотивованою. У Києві Ахмет разом з 9-річним сином живуть менше року і просять політичного притулку.

25 жовтня Києво-Святошинський суд заарештував казахстанську журналістку Жанару Ахмет на 18 діб.

2 листопада Шевченківський районний суд Києва відмовив депутату Світлані Заліщук та Гельсінській спілці віддати на поруки журналістку Жанару Ахмет з Казахстану, яку було арештовано на 18 днів.

2 листопада Шевченківський районний суд міста Києва задовольнив клопотання прокуратури про екстрадиційний арешт Жанари Ахмет терміном на 2 місяці з можливістю його подовження до 12 місяців.

Голова Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар ініціювала на 8 листопада розгляд питання щодо казахської журналістки Жанари Ахмет.

8 листопада Апеляційний суд Київської області визнав незаконним рішення Києво-Святошинського районного суду Київської області про тимчасовий арешт журналістки Жанари Ахмет з Казахстану.

 
Liked the article?
Help us be even more cool!