ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Завтра Секретаріат Кабінету Міністрів розповість про Закон України " По доступу до публічної інформації"

15.09.2011, 06:28

З метою надання інформаційно-методичної допомоги з питань дотримання органами виконавчої влади вимог Закону України "Про доступ до публічної інформації" Секретаріат Кабінету Міністрів України 16 вересня 2011 р. організовує проведення семінару для представників спеціальних структурних підрозділів або посадових осіб місцевих органів виконавчої влади, які уповноважені забезпечувати виконання Закону. Про це УНН повідомили у прес-службі КМУ.

Представники Секретаріату Кабінету Міністрів України, Міністерства юстиції, Держкомтелерадіо, Служби безпеки України, Укрдержархіву нададуть детальні роз’яснення з актуальних питань доступу до публічної інформації, зокрема і для членів громадських рад при районних державних адміністраціях Автономної Республіки Крим, Вінницької, Миколаївської, Одеської, Херсонської областей, м. Севастополя.

На прикладі Управління забезпечення доступу до публічної інформації Департаменту інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України відбудеться презентація організації виконання Закону.

Також планується провести порівняльний аналіз надання відповідей на звернення громадян та задоволення запитів на інформацію, розглянути питання доступу до інформації з обмеженим доступом, проект Типової інструкції про порядок обліку, зберігання і використання документів та інших носіїв інформації, які містять службову інформацію.

Серед іншого буде заслухано аналітичний звіт: організація забезпечення виконання Закону України "Про доступ до публічної інформації" (серпень – вересень 2011 року).

Захід відбудеться на базі Одеського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України.

Як повідомляв УНН, за результатами дослідження, кожен другий українець не знає про ухвалення Закону "Про доступ до публічної інформації". 

Нагадаємо, в Україні на початку року набув чинності Закон "Про доступ до публічної інформації" (№2763), який значно спростив доступ до інформації щодо діяльності органів влади.

Liked the article?
Help us be even more cool!