ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Затриману на мітингу в Москві журналістку викликали у військкомат, назвавши чоловічим ім’ям

09.08.2019, 16:06
Фото - Татьяна Макеева/Reuters/Scanpix/LETA/Медуза

Журналістку Reuters Марію Цвєткову, яка була затримана 27 липня у Москві на мітингу, викликали повісткою до військкомату з чоловічим ім'ям, повідомляє Медуза

За словами журналістки, повістка прийшла на ім'я Марій Володимирович Цвєтков. Вона додала, що повістки масово розсилали всім затриманим на мітингу, які не перебувають на військовому обліку.

“Повістку в військкомат мені прислали офіційним шляхом. Я не дуже хочу говорити, яка офіційна особа мені її вручала і де вона працює, тому що ця офіційна особа сказала більше, ніж потрібно сказати. Особа сказала мені, що по всіх держорганах пішов наказ пробивати затриманих по всіх базах - судові пристави, податкова, по військовому обліку, - щоб якщо у когось є борги - нагадати про ці борги, якщо хтось бігає від армії - теж нагадати йому”, - розповіла Цвєткова.

“За версією офіційної особи, у повістці написано “Маріо”, але я там розгледіла букву “і” та “ю”. У військкоматі сказали, що можна не йти. Папір підписаний військовим комісаром Кунцевського району”, - додала журналістка. 

У військкоматі їй пояснили, що повістки відправляли всім затриманим, хто перебуває і не перебуває на військовому обліку.

“Я ставлюся до цього як до абсурду, але, мені здається, важливо, що ті, хто пишуть такі повістки, теж вловлюють частку ідіотизму в тому, що відбувається”, - сказала журналістка.

 
Liked the article?
Help us be even more cool!