ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Затриманому адвокату Миколи Семени загрожує арешт за пост у Facebook

06.12.2018, 14:14
Фото - Аліна Смутко / Радіо Свобода

Затриманому російськими силовиками в Криму адвокату Емілю Курбедінову загрожує адміністративний арешт за пост у соцмережі Facebook. Про це Крим.Реалії розповіла кримський юрист Ліля Гемеджи.

“Зараз він (Курбедінов – ред.) перебуває в Центрі з протидії екстремізму. На нього складаються матеріали про здійснення адміністративного правопорушення за статтею 20.3 про адмінпорушення (пропаганда або публічна демонстрація нацистської атрибутики чи символіки або атрибутики чи символіки екстремістських організацій). Із ним перебуває адвокат Едем Семедляєв. Також адвокатська палата Криму виписує дозвіл на ще одного адвоката, який туди поїде. Еміля притягають за розміщення посту в Facebook 2013 року. Який саме пост, ми зараз сказати не можемо. Ми зараз перебуваємо на стадії вивчення матеріалів справи”, – розповіла Гемеджи.

За її словами, Курбедінову загрожує адміністративний арешт.

“Санкція цієї статті передбачає адміністративний арешт. Якщо матеріали потраплять до суду, і з огляду на те, що справа є замовною, то результат відомий. Із великою ймовірністю покарання застосують саме в вигляді адміністративного арешту”, – додала вона.

Адвоката затримали 6 грудня в Криму співробітники російського Центру з протидії екстремізму. Управління МВС Росії у Криму поки не коментує цю інформацію.

Раніше співробітник російського Центру з протидії екстремізму і старший прокурор Валентин Чуприна вручав застереження Емілю Курбедінову про недопущення порушення законодавства в сфері екстремізму і тероризму.

Після анексії в Криму фактична російська влада практикує масові обшуки в незалежних журналістів, громадських активістів, активістів кримськотатарського національного руху, членів Меджлісу кримськотатарського народу, а також кримських мусульман, підозрюваних у зв'язках із забороненою в Росії організацією "Хізб ут-Тахрір".

Liked the article?
Help us be even more cool!