ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Затриманому оператору ATR інкримінують участь у масових заворушеннях. Йому можуть обрати запобіжний захід

22.04.2015, 11:34

Сьогодні оператору телеканалу ATR Ескендеру Небієв, який був затриманий 20 квітня у Сімферополі, можуть обрати запобіжний захід. Про це на своїй сторінці в соцмережі Facebook повідомила заступник генерального директора телеканалу ATR Ліля Буджурова, інформує 15 хвилин.

“Ми дуже сподівалися на те, що нашого колегу - оператора ATR Ескендера Небієва, затриманого вчора (20 квітня - ред.), сьогодні (21 квітня - ред.) випустять. Але цього не сталося. Швидше за все, на завтра буде призначений суд, де йому визначать міру запобіжного заходу. Ескендеру інкримінується участь у масових заворушеннях, а саме мітингу 26 лютого 2014 року. До нього був допущений адвокат”, - написала Буджурова.

За ??інформацією родичів затриманого, він перебуває в ізоляторі тимчасового утримання в Сімферополі. Справу веде Слідчий комітет РФ.

Як повідомляв ІМІ, 20 квітня у Сімферополі слідчий комітет РФ в Криму затримав після обшуку оператора кримськотатарського телеканалу ATR Ескендера Небієва, йому інкримінують участь у мітингу 26 лютого 2014 року під кримським парламентом.

26 лютого 2014 року під кримським парламентом зібралися кілька тисяч прихильників кримськотатарського Меджлісу і “Русского единства”. Організаторами заходу виступили голова Меджлісу Рефат Чубаров і лідер “Русского единства” Сергій Аксьонов. Тоді в результаті зіткнень двоє людей загинули. Слідчий комітет Росії порушив за цим фактом кримінальну справу.

У справі “26 лютого” в Криму вже заарештовано кілька осіб, у тому числі заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз.

Liked the article?
Help us be even more cool!