ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Затриманого оператора ATR засудили до 2,5 років умовно

12.10.2015, 11:45

Центральний районний суд Сімферополя засудив до 2 років і 6 місяців умовно з випробувальним терміном два роки оператора кримськотатарського телеканалу ATR Ескендера Небієва у справі про організацію масових заворушень під стінами кримського парламенту 26 лютого 2014 року. Таке рішення оголосив 12 жовтня суддя Юрій Гулевич, повідомляє Кримінформ.

Державний обвинувач вимагав реального покарання у вигляді 1 року і 10 місяців для Небієва, якого слідство вважає учасником масових заворушень, у результаті яких дві людини померли від травм. У той же час це покарання нижче мінімуму, передбаченого ч.2 ст.212 КК РФ, за яким було порушено справу. Сам Небієв з обвинуваченням погодився.

“У ході слідства встановлено, що Небієв, діючи відповідно до команд організатора несанкціонованого мітингу Ахтема Чийгоза, вчинив суспільно тяжкий злочин. За словами судді, що оголосив вирок, Небієв та інші стали наносити удари руками і ногами, підручними засобами, розпорошуючи газові балончики, відтіснили учасників мітингу Руського єдінства. Саме Небіев наніс кілька ударів невстановленій особі”, - пише видання.

Суддя Гулевич зазначив, що підсудний виконав усі умови досудової угоди і дав свідчення щодо організаторів масових заворушень, і порахував це пом'якшувальною обставиною, засудивши його до 2,5 років покарання, застосованого умовно.

Після оголошення вироку Небієв був звільнений в залі суду.

Як повідомляв ІМІ, у Криму ввечері 9 жовтня оператора кримськотатарського телеканалу ATR Ескендера Небієва російські силовики взяли під варту до судового засідання, яке відбулося 12 жовтня.

20 квітня 2015 року у Сімферополі слідчий комітет РФ в Криму затримав після обшуку оператора кримськотатарського телеканалу ATR Ескендера Небієва, йому інкримінували участь у мітингу 26 лютого 2014 року під кримським парламентом.

22 квітня Київський районний суд Сімферополя заарештував оператора кримськотатарського каналу АТР Ескендера Небієва на два місяці.

Власник кримськотатарського телеканалу ATR Ленур Іслямов заявив, що затриманий оператор телеканалу Ескендер Небієв перебував на мітингу 26 лютого 2014 року в якості телеоператора і виконував свої службові обов’язки.

У травні 2015 року Верховний Суд АР Крим відмовився замінити запобіжний захід на підписку про невиїзд заарештованому оператору кримськотатарського каналу АTR Ескандеру Небієву. Таким чином, оператора засудили до утримання в сімферопольському СІЗО до 20 червня.

18 червня з Сімферопольського СІЗО звільнили оператора телеканалу ATR Ескендера Небієва.

Вранці 26 січня 2015 року кримськотатарський телеканал ATR оточили силовики і провели обшук, унаслідок чого був вилучений комп'ютерний сервер, на якому зберігалися відеоматеріали масштабного мітингу під стінами кримського парламенту 26 лютого 2014 року між прихильниками відокремлення Криму - проросійськими силами і тими, хто виступав за єдність України, основну масу яких представляли кримські татари.

Силовики вилучили сервер з відеоархівом, а також забрали і особисті дані співробітників.

26 лютого 2014 року під кримським парламентом зібралися кілька тисяч прихильників кримськотатарського Меджлісу і “Русского единства”. Організаторами заходу виступили голова Меджлісу Рефат Чубаров і лідер “Русского единства” Сергій Аксьонов. Тоді в результаті зіткнень двоє людей загинули. Слідчий комітет Росії порушив за цим фактом кримінальну справу.

Батько Ескендера є головним підозрюваним у справі розстрілу двох медиків на станції "швидкої допомоги" у Сімферополі 26 вересня 2015року.

10 жовтня міліція повідомила, що було знайдено тіло, ймовірно, 55-річного Бекіра Небієва, який вже два тижні перебував у розшуку.

Liked the article?
Help us be even more cool!