ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Затриманий в Москві український журналіст просить у Росії політичного притулку

27.12.2012, 06:47

Затриманий в Москві український журналіст Валентин Халецький просить у Росії політичного притулку. Про це заявив голова Слов'янської партії та шеф-редактор газети "Слов'янські новини" Олександр Лузан 27 грудня на прес-конференції, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Ми звернулися до суду. Зараз він там затриманий на 40 діб, звернулися до уповноваженого з прав людини Російської Федерації Володимира Лукіна. Розуміючи, що тут ідуть явні репресії, пан Халецький попросив у Росії, перебуваючи там, політичного притулку", - заявив він.

Лузан сподівається, що в Москві Халецькому нададуть притулок.

Він нагадав, що 17 грудня кореспондента газети "Слов'янські новини", акредитованого в Міністерстві закордонних справ Російської Федерації, заарештували в Москві.

Лузан також розповів, що українські правоохоронні органи розповсюдили інформацію про те, що Халецький з 2009 р. по 2011 р. перебував на посаді голови кредитної спілки "Тринадцята зарплата".

"Халецький колись давно брав участь у створенні даного кредитного союзу, але в керівні органи не входив, до фінансів ніякого відношення не мав, був тільки вкладником, у якого в даному кредитній спілці просто згоріли гроші", - стверджує Лузан.

Разом з тим він підкреслив: "Така зухвала брехня з боку наших правоохоронців дає підстави стверджувати, що дана справа у відношенні Халецького сфабрикована і сфабрикована, мабуть, з політичних мотивів".

Нагадаємо, 18 грудня в Управлінні зв'язків з громадськістю МВС України повідомили, що правоохоронні органи України оголосили В.Халецького в розшук за скоєння у складі організованого злочинного угруповання шахрайських дій в особливо великих розмірах. Як відзначили в УЗГ, В.Халецький, обіймаючи посаду голови кредитної спілки «Тринадцята зарплата», з 2009 по 2011 рік разом з п'ятьма іншими співробітниками цієї спілки шляхом шахрайства привласнив майже 13 млн грн, які належали вкладникам.

Халецький був затриманий 17 грудня у Москві.

На майно фігурантів справи накладено арешт.

Liked the article?
Help us be even more cool!