ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Засудженого окупаційним судом Криму громадянського журналіста Ремзі Бекірова етапували до в'язниці Єнісейська

06.07.2023, 14:27
Фото – Кримська солідарність
Фото – Кримська солідарність

Кримськотатарського політв'язня та громадянського журналіста Ремзі Бекірова етапували до в'язниці №2 Єнісейська Красноярського краю. Згідно з ухвалою суду, у ній він має провести п'ять років, а термін, що залишився, – у колонії суворого режиму.

Про це повідомив адвокат Едем Семедляєв, пише Кримська солідарність.

30 червня, під час судового засідання в справі іншого кримськотатарського політв'язня Арсена Абхаїрова, адвокату повідомили, що Бекірова етапували до тієї ж в'язниці, де утримується Абхаїров. Журналіста після прибуття до в'язниці помістили до карантинної камери.

"Довгий час етапу, поки Ремзі їхав із СІЗО Новочеркаська до в'язниці Красноярського краю, весь період ми не знали, де він перебуває", – додав адвокат.

Ремзі Бекіров – громадянський журналіст, активіст "Кримської солідарності", кореспондент інтернет-видання "Грані.ру". У кримського татарина троє неповнолітніх дітей. Після 2014 року він почав висвітлювати репресії на півострові.

Журналіст вів стрим обшуків та судів у політично мотивованих справах проти жителів Криму, зокрема в справі Веджіє Кашка, затримання архієпископа Климента, у справах "Хізб ут-Тахрір" та інших. Ремзі Бекіров є ініціатором ідеї про колективну допомогу сім'ям кримських політв'язнів.

Як повідомляє проєкт Радіо Свобода "Крим.Реалії", у березні 2019 року російські силовики провели в Криму обшуки в будинках кримськотатарських активістів, зокрема представників громадського об'єднання "Кримська солідарність". Загалом було затримано 24 особи, серед них – громадянські журналісти Осман Аріфмеметов, Рустем Шейхалієв, Ремзі Бекіров. 27 та 28 березня 2019 року російський суд у Сімферополі заарештував усіх затриманих.

Окупаційна влада звинуватила Бекірова в належності до організації "Хізб ут-Тахрір", яку визнано в Росії терористичною (але дозволено в Україні). 

Кореспонденту «Кримської солідарності» та інтернет-видання «Грані.ру» Ремзі Бекірову окупаційний суд писудив до 19 років тюрми.

Правозахисний центр "Меморіал" визнав політв'язнями 24 кримськотатарських активістів, затриманих російськими силовиками 27 березня 2019 року в Криму.

Liked the article?
Help us be even more cool!