ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Засновниця YouTube-каналу "Як не стати овочем" повідомила, що канал під загрозою видалення (доповнено)

Засновниця YouTube-каналу “Як не стати овочем” Оксана Мороз повідомила, що її канал під загрозою видалення через скарги на порушення авторських прав. Про це вона написала на своїй фейсбук-сторінці.

За її словами, канал отримав дві скарги від росіян за відео про аналіз мультику “Маша і Ведмідь”. 

Скриншот ІМІ з ютуб-каналу Як не стати овочем

У цих відео психологиня Катерина Гольцберг аналізує мультик і показує паралелі з поведінкою росіян. Врізки з мультика ілюструють її слова. Йдеться про відео “Маша і Ведмідь”: російська пропаганда та шкода для психіки дитини та “Маша та Ведмідь” і російська армія. Що спільного?”.

“Зараз на каналі 90 000 підписників. Роботу чотирьох років просто знищать. Говорити правду про російське не можна – це порушує авторські права агресора. YouTube такий YouTube”, – написала вона.

Мороз додала, що вже звернулася по допомогу: “Але якщо у вас є дієві методи, що робити у цій ситуації, – напишіть мені, будь ласка”.

У коментарі ІМІ Оксана Мороз розповіла, що вони мають два з трьох попереджень. І в разі отримання третього канал заблокують. Скарги на відео надіслав виробник “Маші і Ведмедя”.

Перше попередження канал отримав 4 серпня. Було видалено відео, де психологиня Катерина Гольцберг пояснює, чому мультик “Маша і Ведмідь” шкідливий. “Наприклад, вона говорить про те, що Маша показує поведінку вседозволеності, робить шкідливі речі й не несе за це ніякого покарання і що цей мультик не корисний для дітей”, – розповіла вона.

Водночас, додала Оксана Мороз, усі тези психологині вони ілюстрували прикладами з мультика. “Нас ютуб ніяк не попереджав. Відео було відразу видалено. У повідомленні було написано, що зараз на відео не накладається обмежень, але якщо у вас буде три попередження, а одне у вас уже є, то канал буде заблоковано”, – зазначила авторка каналу.

Друге попередження вони отримали саме сьогодні, 7 серпня. Було видалено Shorts із їхнього відео із серії “Сімейний курс інформаційної гігієни”. У відео Оксана Мороз пояснювала, спираючись на матеріал New York Times, про те, що цей мультик транслює російську пропаганду.

“Відповідно, наразі в нас два з трьох попереджень за порушення авторських прав. Вони були скеровані виробником “Маша і Ведмідь”. І, відповідно, якщо буде третє попередження, то канал буде заблокований”, – зазначила Оксана Мороз.

Авторка каналу додала, що оскаржила попередження, “апелюючи до того, що ніяких порушень не було, що все це в межах добросовісного використання і цитування, це просвітницький контент”.

“Далі побачимо, що буде”, – сказала Оксана Мороз.

Liked the article?
Help us be even more cool!