ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Засновника Twitter хочуть викликати до сенату через блокування публікацій про Байдена

16.10.2020, 13:26
Фото – techcrunch.com
Фото – techcrunch.com

Лідери Республіканської партії в сенаті оголосили про плани викликати для надання пояснень засновника Twitter Джека Дорсі у зв'язку з нещодавнім рішенням соцмережі обмежити поширення статті New York Post про Джо Байдена.

Про це журналістам сказав сенатор Тед Круз, повідомляє Інтерфакс-Україна.

“У вівторок Судовий комітет у повному складі голосуватиме щодо питання виклику Джека Дорсі до комітету”, – сказав Тед Круз.

Він зазначив, що соціальна мережа обмежує доступ через свої платформи до статті нью-йоркської газети про контакти кандидата в президенти від Демократичної партії зі співробітником української компанії Burisma.

Раніше газета New York Post надала матеріали листування, з яких видно, що Байден у 2015 році завдяки синові Гантеру провів зустріч із високопоставленим співробітником української компанії Burisma Вадимом Пожарським, хоча пізніше стверджував, що таких контактів він ніколи не мав.

Інформація про зустріч Джо Байдена з Пожарським зацікавила ЗМІ США, оскільки сам колишній віцепрезидент запевняв, що ніколи не обговорював із сином бізнес-діяльності поза Штатами. Водночас у передвиборчому штабі Байдена назвали інформацію New York Post неправдивою. А соцмережі Facebook і Twitter дійшли висновку, що опублікована інформація справді може бути недостовірною, і тому обмежили доступ до цієї публікації через свої платформи.

Восени 2019 року в США розгорівся політичний скандал навколо розмови Трампа та Президента України Володимира Зеленського. Причиною стали публікації ЗМІ про те, що Трамп чинив тиск на Зеленського, щоб той розпочав розслідування стосовно Байдена і його сина. Розслідування мало стосуватися ролі Байдена у звільненні Генерального прокурора України Віктора Шокіна, який розслідував діяльність компанії Burisma.

Очікувалося, що це розслідування мало стосуватись і діяльності Гантера Байдена.

На президентських виборах у США 3 листопада нинішній глава держави Дональд Трамп спробує домогтися переобрання. Його суперником буде саме Джо Байден.

Liked the article?
Help us be even more cool!