ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Засновник видання "Гордон" заявив, що його хочуть убити через слова про Бандеру

05.03.2019, 10:12
Фото - скріншот з відео Дмитра Гордона

Засновник інтернет-проекту “Гордон” Дмитро Гордон стверджує, що існує загроза його життю через його заяву про лідера Організації українських націоналістів Степана Бандеру. Про це йдеться у відеозверненні журналіста від 4 березня, повідомляє Громадське.

У відеозверненні Гордон розповів про заклики до його вбивства з боку членкині партії “Свобода” Ірини Фаріон та заступника голови Кіровоградської обласної ради Ігоря Степури.

Приводом для цього, за словами журналіста, стало його інтерв’ю виданню Politeka, в якому Гордон заявив, що не любить Бандеру, бо той “предтеча багатьох міжнаціональних проблем в Україні”.

Гордон навів заяви Фаріон та Степури в соцмережах, у яких вони кажуть, що журналіст має померти за такі висловлювання.

Гордон наголосив, що звернеться з офіційними листами до генпрокурора Юрія Луценка, голови СБУ Василя Грицака та міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

“Я вимагаю від керівників силових структур негайної реакції на заклики мене вбити з боку Ірини Фаріон та Ігоря Степури”, – сказав він.

Також Гордон закликав Президента Петра Порошенка публічно відреагувати на цю ситуацію. Реакції журналіст очікує й від кандидата в президенти від “Свободи” Руслана Кошулинського, а саме зняття з виборів або виключення Фаріон з партії.

Як повідомляв ІМІ, 11 лютого під редакцію інтернет-видання “Гордон” у Києві  принесли свинячу голову на вилах. Засновник видання Дмитро Гордон подав заяву в поліцію.

За цим фактом Подільське управління поліції ГУ Нацполіції в місті Києві відкрило кримінальне провадження за ч. 1 ст. 171 Кримінального кодексу України (“Перешкоджання професійній діяльності журналіста”).

Liked the article?
Help us be even more cool!