ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Засновник WikiLeaks відмовився від обіцянки здатися владі США

19.01.2017, 10:53

Засновник WikiLeaks Джуліан Ассанж відмовився від своєї обіцянки здатися владі США в разі помилування інформаторки сайту Челсі Меннінґ. Ассанж заявив, що незадоволений рішенням президента Барака Обами скоротити термін Меннінґ, і вказав, що наполягав на негайному помилуванні. Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на NBC News.

Засуджена за передачу WikiLeaks секретних документів американської розвідки Меннінґ вийде на свободу в травні цього року. 18 січня президент Обама скоротив термін її покарання з 35 років в’язниці до семи.

Нагадаємо, аналітик американського розвідувального підрозділу в Іраку єфрейтор Бредлі Меннінґ отримав доступ до засекречених документів і передав їх сайту Wikileaks. У 2014 році Меннінґ, уже відбуваючи покарання у в’язниці у США, офіційно змінив стать та ім’я.

Правозахисники неодноразово зверталися до американської влади із закликами помилувати Меннінґ, вказуючи, що вона визнала провину, і побоюючись за її психічний стан у зв’язку зі спробами самогубства в минулому.

З 2012 року Джуліан Ассанж переховується в посольстві Еквадору в Лондоні. Його звинувачують в зґвалтуванні і сексуальних домаганнях, що ймовірно відбулися в Швеції в 2010 році. Ассанж відмовляється їхати до Швеції, оскільки вважає, що влада може екстрадувати його до США, де його розшукують у зв’язку з витоком секретних документів про війни в Іраку та Афганістані.

Liked the article?
Help us be even more cool!