ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Запорізький телеканал TV5 оголосив про перехід на українську

05.09.2017, 15:01
Фото - прес-служба TV5

Запорізька незалежна телекомпанія TV5 оголосила, що з 4 вересня її мовлення на 75% ведеться державною мовою. Таке рішення, звичайно, пов’язане із законом, що встановлює на українському телебаченні обов’язкові щотижневі квоти передач та фільмів українською мовою. Проте на TV5 заявили, що не чекатимуть рік, відведений телеканалам на перехід на державну мову, й перелаштуються просто зараз, повідомляє “Детектор медіа”.

“Телеканал TV5 завжди безальтернативно дотримується виконання всіх норм діючого законодавства і мовний закон не став для нас виключенням. Більше того, у цьому випадку ми вирішили спрацювати на випередження і переводимо більшість проектів на українську ще до настання перехідного терміну, який дається згідно закону. Рівень професіоналізму наших ведучих дозволив нам зробити цей перехід в дуже короткі терміни, і сьогодні ми вже маємо можливість пишатися першими результатами”, - зазначив генеральний директор TV5 Максим Онопрієнко.

Також на каналі зазначають, що співробітники телеканалу навіть пройшли мовні курси, аби швидше перелаштуватися в ефірі.

Як повідомляв ІМІ, 23 травня Верховна Рада ухвалила в цілому законопроект № 5313, який запроваджує на телебаченні обов’язкові квоти передач і фільмів українською мовою: 75% для загальнонаціональних і регіональних телеканалів, 60% – для місцевих телеканалів, 75% – для програм новин.

6 червня Президент України Петро Порошенко підписав закон про мовні квоти на телебаченні.

Закон, що зобов'язує загальнонаціональні телеканали транслювати не менш ніж 75% ефіру державною мовою, набуде чинності 13 жовтня. Закон опублікований в офіційній газеті Верховної Ради “Голос України” 13 червня, і набуває чинності через чотири місяці від дня опублікування.

Liked the article?
Help us be even more cool!