ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Запорізький департамент культури не захотів назвати журналістці суму, яку виділив на заклади культури

15.02.2022, 14:18
Фото – lexinform.com.ua
Фото – lexinform.com.ua

Запорізький департамент культури і туризму не відповів журналістці місцевого сайту 061.ua Ельмірі Шагабудтдіновій на питання інформаційного запиту щодо наданих з місцевого бюджету коштів на ремонти та реконструкції закладів культури.

Про це журналістка повідомила представниці ІМІ в Запорізькій області. 

За словами журналістки, 3 лютого вона надіслала запит до департаменту культури щодо стану комунальних закладів культури. 

“У запиті було всього чотири питання, які стосувалися комунальних закладів культури. В результаті у відповіді, яку я отримала 11 лютого, була відповідь по суті на два запитання. Щодо ще одного питання було зазначено, що реорганізація не здійснюється і поки що нічого відповісти. А одне конкретне питання, що стосувалося суми бюджетних коштів, наданих з місцевого бюджету на ремонти й реконструкції двох Палаців культури, залишили взагалі без відповіді”, – розповіла журналістка.

Як зазначила Ельміра Шагабудтдінова, ця цифра потрібна для написання матеріалу. Тож вона зателефонувала спеціалістці з цього департаменту, яка була зазначена відповідальною за розгляд запиту, і сказала їй, що відповіді на запитання немає. 

“Ця відповідальна особа, Наталя Лунь, сказала, що вона знає, що були надані не всі відповіді, і повідомила, що над запитом працювали чотири особи з департаменту і “таким є бачення керівництва стосовно підготовки відповіді”, – зазначила  журналістка 061.ua.

Юрист ІМІ Алі Сафаров зазначив, що запит задоволено не повністю. “Відсутність відповіді на одне із запитань – це також є ненаданням відповіді на запит про доступ до публічної інформації в частині цього питання”, – пояснив медіаюрист.

Він також зауважив, що, відповідно до частини другої статті 22 ЗУ “Про доступ до публічної інформації”, відповідь розпорядника інформації не по суті запиту вважається неправомірною відмовою в наданні інформації.

Liked the article?
Help us be even more cool!