ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Запорізьку журналістку Ірину Дубченко планують обміняти на військовополонених – голова ОВА

01.04.2022, 13:36

Запорізьку журналістку Ірину Дубченко, яку російські окупанти затримали та вивезли в Донецьк, сподіваються звільнити через обмін полоненими.

Про це в інтерв’ю запорізькому телеканалу TV5 сказав голова Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух.

“Ірину Дубченко викрали в Розівці й вивезли в Донецьк за допомогу пораненим солдатам. У нас створено центр, його очолили люди, які мають досвід цієї діяльності. І ми концентруємо всю інформацію про людей, які зникли. Головне в цій історії – щоб усі знали, що ця людина пропала, це може значною мірою убезпечити її життя. […] Зараз такий список уже довгий, це і міські голови, і активісти, і журналісти. Ми маємо досвід таких історій на Донбасі, будемо чекати, коли будуть обміни, щоб їх обміняти на військовополонених країни-агресора”, – розповів Старух.

Як повідомляв ІМІ, про затримання російськими окупантами запорізької журналістки Ірини Дубченко стала відомо 28 березня. Як розповіла сестра Ірини, журналістка зателефонувала їй 26 березня з окупованого селища Розівка (Запорізька область) і повідомила, що хтось із місцевих розповів про її волонтерську і журналістську діяльність окупантам. Після цього зв'язок із сестрою перервався, і більше на зв'язок вона не виходила. Відомо, що Ірину вивезли в Донецьк.

Liked the article?
Help us be even more cool!