ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Запорізька міськрада відреагувала на вимогу журналістів щодо пресконференцій міського голови

26.09.2019, 14:49
Фото – 061.ua
Фото – 061.ua

Запорізьким журналістам, які 3 вересня вийшли на акцію протесту до стін міської ради з вимогою провести пресконференцію міського голови Запоріжжя Володимира Буряка та залишили звернення з вимогою про це в міськраді, відмовили в такій можливості. 

Зазначену відповідь від 20 вересня отримала журналістка, учасниця акції, редакторка сайту “Заноза” Аліна Новгородцева, повідомляє регіональна представниця ІМІ. 

У відповіді за підписом начальника управління внутрішньої політики, преси та інформації Запорізької міськради Владислава Ніколаєва зазначено, що для інформування громадськості про діяльність запорізького міського голови, депутатів міської ради та виконавчих органів влади є сайт Запорізької міськради, телевізійні програми телеканалу Z, місцеві друковані та інтернет-видання.

“Запорізький міський голова регулярно використовує свою публічну сторінку у фейсбуці для інформування громадян про події в місті, відповідним чином реагує на звернення громадян”, – йдеться у відповіді. 

Також у відповіді наголошується, що “визначати форму надання відповіді на чи то журналістський запит, чи то запити від суспільства – то вже невід’ємне право розпорядника інформації. У демократичному суспільстві неможливо вимагати поважати свої права, при цьому нехтуючи правами інших. Людям важливо отримати інформацію, а не засіб її надання”. 

Що стосується безпосередньо вимоги журналістів щодо проведення пресконференцій міського голови, у відповіді наголошується, що “влада має право визначати механізми надання відповідної інформації”, тож “немає жодного питання про діяльність запорізького міського голови, на яке можливо отримати відповідь виключно на пресконференції”. 

Крім того, у відповіді повідомляється, що “питання пресконференцій, рівно як і безліч інших інформаційних заходів з інформування громадськості міста Запоріжжя, будуть опрацьовуватися відповідними структурами міської ради, виходячи з усвідомлення тих чи інших форм взаємодії влади та суспільства в рамках діючого законодавства”.

Як повідомляв ІМІ, у Запоріжжі 15 онлайн-ЗМІ проігнорували 3 вересня пресконференцію першого заступника міського голови Сергія Мішка та до її початку вийшли на акцію протесту до стін міськради з вимогою провести пресконференцію міського голови Запоріжжя Володимира Буряка. Таку акцію місцеві онлайн-ЗМІ провели через чергову відмову міського голови від пресконференції для всіх медіа. Про це учасники акції повідомили в заяві від 3 вересня, яка майже одночасно вийшла в новинних стрічках усіх ЗМІ-учасників. Також у заяві журналісти звернули увагу на те, що в міськраді не відповідають на інформаційні запити, а журналістів не поважають.

Liked the article?
Help us be even more cool!