ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Законопроект Матейченка не придатний до застосування - юрист ІМІ Роман Головенко

02.03.2015, 11:19

Медіа-юрист ІМІ Роман Головенко вважає, що законопроект народного депутата Костянтина Матейченка №2225 про внесення змін до Кримінального кодексу України (щодо захисту та збереження авторитету держави) не придатний до застосування. Так він прокоментував дану ініціативу депутата.

“Законопроект народного депутата Костянтина Матейченка №2225 не містить конкретних формулювань, які б дозволяли визначити, в чому полягає об’єктивна сторона пропонованого ним нового складу злочину. Пропоновані депутатом формулювання уривчасті та логічно не завершені. Згідно зі стандартами Європейського суду з прав людини, критика органів влади цілком природна для демократичного суспільства (крім деяких обмежень щодо критики суду й поліції), а природним наслідком критики почасти стає саме зменшення авторитету відповідних органів”, - сказав Головенко.

На думку юриста, загалом формулювання проекту настільки нечіткі, що навіть у разі його ухвалення цю нову статтю в Кримінальному Кодексі, ймовірно, не вдасться застосовувати.

Як повідомляв ІМІ, 24 лютого народний депутат від “Народного фронту” Костянтин Матейченко зареєстрував у парламенті проект закону №2225 про внесення змін до Кримінального кодексу України (щодо захисту та збереження авторитету держави).

Депутат пропонує доповнити Кримінальний кодекс статтею 339-1 “Умисні дії щодо підриву авторитету держави та її органів влади”, що визначає й кваліфікує злочинність дій, спрямованих на підрив авторитету держави та її органів.

Цією статтею передбачано покарання виправними роботами на строк до двох років або арештом до шести місяців або позбавленням волі на строк до трьох років.

Liked the article?
Help us be even more cool!