ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Закон про квоти був погоджений з усіма великими українськими телегрупами – Сюмар

18.04.2019, 12:29
Фото – Українська правда

Закон про мовні квоти на телебаченні був розроблений і погоджений з усіма великими українськими телевізійними групами.

Про це написала голова комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар у себе на Facebook 18 квітня, повідомляє Радіо Свобода.

Так вона відреагувала на заяву кандидата на посаду Президента України Володимира Зеленського про намір ініціювати в разі обрання перегляд мовних квот у засобах інформації.

“Найбільш маразматичні правки, аби нівелювати закон, подавав саме “Квартал 95” (телевізійний бізнес, одним із власників якого є Зеленський – ред.), бо це не єдина студія, що не може виробляти контент українською. Мови не знає. І правки писали люди, явно далекі від законодавчої техніки. Ми їх відхилили, і закон дав свій позитивний ефект – 92% української мови в ефірі. Плюс капіталізація галузі. Проти були лише відверто проросійські”, – написала Сюмар.

Як повідомляв ІМІ, кандидат на посаду Президента України Володимир Зеленський запевнив, що в разі його перемоги на виборах закони про мовні квоти на телебаченні та радіо скасовані не будуть, але запропонував інший підхід до регулювання медійного простору.

"Дивіться, я дуже добре розумію цей закон. Тому у мене є запитання до закону, про який ми говорили. Квоти залишаться. Питання: які вони повинні бути? Навіть не так. Там питання в регулюванні цих квот. Якщо ви добре розумієте, там є хитрість, додаток з цими квотами. Взагалі, більший відсоток української мови, а далі – різні мови, тому що там треба давати можливість кожній мові. Тому що у нас реально велика кількість людей говорить російською. Не можна у них забрати російськомовне телебачення. У нас є люди, які говорять й іншими мовами. Розумієте, тут велике питання з цими квотами. Ніхто скасовувати квоти не буде, але є регулювання…” – зазначив Зеленський.

Liked the article?
Help us be even more cool!