ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Закликав до знищення фашизму в Європі: в Одесі судитимуть колаборанта

05.01.2023, 18:04
Фото – mi100.info
Фото – mi100.info

Правоохоронці скерували до суду обвинувальний акт щодо 58-річного одесита. Його звинувачують у зазіханні на суверенітет та територіальну цілісність України.

Про це повідомляє відділ комунікації ГУ Нацполіції в Одеській області.

За даними правоохоронців, з початку повномасштабного вторгнення військ Росії в Україну чоловік через заборонену в Україні соціальну мережу "Одноклассники" систематично поширював антиукраїнський контент. На власних сторінках він розміщував публікації, у яких популяризував загарбницькі дії Росії, схвалював та захоплювався агресивними вчинками російських окупантів.

Правоохоронці провели в помешканні правопорушника санкціонований обшук, під час якого вилучили мобільний телефон, з якого він здійснював протиправну діяльність.

"На підставі зібраних доказів дізнавачі поліції під процесуальним керівництвом Київської окружної прокуратури міста Одеси повідомили чоловіку про підозру в колабораційній діяльності, що передбачено ч. 1 ст. 111-1 Кримінального кодексу України. Йдеться про публічні заклики громадянином України до підтримки рішень та дій держави-агресора, збройних формувань та окупаційної адміністрації держави-агресора. Визнавши зібрані в ході дізнання докази достатніми, поліцейські склали обвинувальний акт і скерували його до суду", – повідомив старший дізнавач у справі Олег Тимощук.

Як повідомляв ІМІ, прокурори Старобільської окружної прокуратури Луганської області скерували до суду обвинувальний акт стосовно "посадовиці", яка очолила окупаційний відділ культури, молоді та спорту адміністрації Міловського району "ЛНР".

Liked the article?
Help us be even more cool!