ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Закарпатські журналісти вимагають від мера Ужгорода припинити практику опублікування їхніх персональних даних

17.09.2012, 02:41

Редакція інтернет-видання Мукачево.net вимагає від міського голови Ужгорода Віктора Погорєлова утриматись від будь-яких проявів зневаги та втручання у професійну діяльність журналістів, в тому числі практики опублікування персональних даних журналістів. Про це йдеться у відкритому зверненні редакції до голови Ужгорода, опублікованому на сайті видання.

У зверненні зазначено, що 15 вересня 2012 року в комунальній газеті «Ужгород» № 34 (678) та на сайті www.7dniv.info, що пов’язують з родиною Погорєлових (родина мера Ужгорода - ред.), були опубліковані без згоди журналістки Вікторії Рижової її персональні дані. Зокрема, адреса місця проживання; особисте фото; електронна адреса.

“Дані дії не могли бути вчиненими інакше як без прямої вказівки міського голови за сприяння різних посадових осіб у прокуратурі м. Ужгорода, редакції газети «Ужгород» та адміністрації контрольованого сайту”, - йдеться у зверненні редакції Мукачево.net.

Вчинені дії редакція трактує як такі, що містять ознаки перешкоджання професійній діяльності журналіста В.Рижової “через спонукання нашої колеги відмовитись від  розпочатого журналістського розслідування та її подальшого залякування через оприлюднення адреси проживання, особистих фото та електронної адреси, тощо”.

“Ми наголошуємо на тому, що вчинено злочинні дії не проти конкретного журналіста, а проти професійної спільноти журналістів м. Ужгород. Вважаємо такі дії міського голови неприпустимими в демократичному суспільстві, бо звуження можливостей журналістів здійснювати професійний громадський контроль за діючою владою призведе до беззаконня та розгулу корупції.

Ми не можемо допустити такої наруги над свободою слова та виявом неповаги до професії журналіста з боку міського голови, що згідно ст. 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» є гарантом додержання Конституції та законів України, виконання актів Президента України та відповідних органів виконавчої влади.
 
Вимагаємо від міського голови утриматись від будь-яких проявів зневаги та втручання у професійну діяльність журналістів, в тому числі ганебної практики започаткованої 15.09.2012 року на майбутнє”, - йдеться у зверненні.
 
Довідка. 4 вересня 2012 року в рамках журналістського розслідування В.Рижова звернулась із скаргою до прокуратури м. Ужгорода з проханням перевірити законність підготовчих робіт щодо початку будівництва чи реконструкції будiвлi чи змiни її цільового призначення, які ведуться у мiстi Ужгород на вулиці Ракоцi, 2 на територiї охоронної зони та будiвлi пам’ятки культурної спадщини національного значення «Винний погріб та амбар» 1781 року та вiдповiдно перевірити наявність дозволу чи погоджень центрального органу виконавчої влади у сферi охорони культурної спадщини та головного архiтектора мiста Ужгорода на проведення таких дiй.
 

Редакція інтернет-видання Закарпаття онлайн також долучилася до відкритого листа закарпатських медійників.

Liked the article?
Help us be even more cool!