ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Закарпатський журналіст судиться з поліцією через невнесення заяви до ЄРДР

08.11.2018, 12:55

Журналіст “Карпатського вісника” Станіслав Данко звернувся з позовом до Ужгородського міськрайонного суду з проханням визнати протиправною бездіяльність начальника слідчого управління ГУНП в Закарпатській області Анатолія Шкирти, який не вніс до Єдиного реєстру досудових розслідувань заяву журналіста щодо ненадання йому Хустською районною радою запитуваної інформації. Про це повідомляє “Закарпаття Онлайн” з посиланням на “Карпатський вісник”.

У позові журналіст просить суд зобов’язати начальника слідчого управління внести відповідні відомості до ЄРДР. Розгляд цієї скарги відбудеться під головуванням ужгородського судді Олени Тхір 9 листопада о 9:00.

Журналіст подав 12 жовтня до Хустської районної ради інформаційний запит щодо надання інформації про виплати заробітної плати, премії, матеріальну допомогу та надбавки голові Хустської районної ради та його заступникам цього року.

Однак, пише видання, голова Хустської районної ради Юрій Іванчо не надав запитувану інформацію. У його відповіді від 19 жовтня 2018 року йшлося про структуру заробітної плати, однак не про фактично отримані (нараховані) суми виплат премій, матеріальної допомоги та надбавок голові Хустської районної ради Юрія Іванчо і його заступника Михайла Калинича.

Тому 31 жовтня Станіслав Данко подав до закарпатської поліції відповідну заяву про кримінальне правопорушення. Однак обласна поліція не зареєструвала відповідну заяву в Єдиному реєстрі досудових розслідувань. Після цього журналіст подав відповідну скаргу до Ужгородського міськрайонного суду із проханням визнати протиправною бездіяльність начальника слідчого управління ГУНП в Закарпатській області Анатолія Шкирти та зобов’язати його внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Liked the article?
Help us be even more cool!