ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Захисники журналістів закликають розсекретити справу Пукача

17.08.2011, 00:56
Міжнародна громадська організація "Комітет захисту журналістів" закликає українську владу зробити публічним судовий процес над Олексієм Пукачем, повідомляє Українська правда з посиланням на заяву організації

У ній здивовані рішенням суддів Печерського райсуду Києва засекретити обвинувальний висновок Пукачу.

"Суд над підозрюваними у вбивстві нашого колеги Георгія Гонгадзе є визначальним моментом не тільки для України, але і для всього колишнього радянського блоку", - сказала координатор програми по Європі та Центральній Азії Комітету захисту журналістів Ніна Огнянова.

"Україна повинна продемонструвати, що вона відкрила нову сторінку в своєму історичному розвитку, обравши прозорість замість секретності і справедливість замість безкарності у цій визначальній справі", - додала вона.

в організації також назвали тривожним сигналом те, що прокуратура подала клопотання, щоб закрити офіційне розслідування ролі екс-голови МВС Юрія Кравченка у справі Гонгадзе.

За словами адвоката вдови Гонагадзе Валентини Теличенко, закриття розслідування ролі Кравченка значно ускладнить встановлення мотивів убивства журналіста.

КЗЖ базується у Нью-Йорку, незалежна, некомерційна організація, яка працює в усьому світі для захисту свободи преси.

 

 
 
Liked the article?
Help us be even more cool!