ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Загиблому журналістові й військовому Тарасу Матвіїву надали звання Героя України

13.07.2020, 16:03
Фото – Укрінформ
Фото – Укрінформ

Президент Володимир Зеленський надав звання Героя України з удостоєнням ордена "Золота Зірка" українському військовому, журналісту та блогеру Тарасу Матвіїву, який 10 липня загинув у зоні бойових дій на Донбасі. Про це йдеться в указі президента від 13 липня, повідомляє "Детектор медіа".

"За героїзм і особисту мужність, виявлені в захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові постановляю: присвоїти звання Герой України з удостоєнням ордена "Золота Зірка" Матвіїву Тарасу Тарасовичу – молодшому лейтенанту (посмертно)", – йдеться в указі.

Раніше командування частини 24-ї окремої механізованої бригади імені Короля Данила ініціювало процедуру подання на звання Героя України Тарасу Матвіїву.

"Тарас Матвіїв на фронті з початку війни. Був волонтером і добровольцем, а у 2019 році почав службу в лавах ЗСУ. Під час ворожого обстрілу 31-річний Тарас врятував двох своїх побратимів, допомігши їм дістатися в безпечне місце. На жаль, сам загинув від ворожої міни. Саме завдяки таким людям Україна вистоїть і переможе. Це – приклад цінностей молодих поколінь українців, які творять нашу країну. Вічна пам’ять Герою", – сказав Володимир Зеленський.

Нагадаємо, у районі Троїцького Луганської області 10 липня 2020 року під час обстрілів загинув український військовий, журналіст та блогер Тарас Матвіїв. Бойовики обстріляли позиції українських захисників з 120-мм мінометів, одна з мін потрапила в бліндаж. Тарас Матвіїв витягнув звідти двох військових, проте ще одна міна впала на позицію й осколками смертельно його поранила. 31-річний Тарас Матвіїв був молодшим лейтенантом 24-ї окремої механізованої бригади імені Короля Данила.

Liked the article?
Help us be even more cool!