ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Забороняють переміщення та збільшують кількість блокпостів: Маляр про тиск окупантів на людей 

Фото – телеграм-канал Ганни Маляр
Фото – телеграм-канал Ганни Маляр

На окупованих територіях України росіяни посилили тиск на проукраїнськи налаштованих громадян.

Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр

Росіяни влаштовують спеціальні пропагандистські акції, проводять планові та раптові перевірки людей, яких вважають загрозою окупаційній владі.

"З початку серпня цього року російські окупаційні адміністрації на тимчасово окупованій території Запорізької області активізували запровадження грантової російської програми “Росія: країна можливостей”, яка під виглядом пошуку та підтримки талановитої місцевої молоді передбачає агресивне нав’язування їй проросійських та антиукраїнських настроїв", – наголосила Ганна Маляр.

Крім того, представники ФСБ РФ активізували пошук проукраїнськи налаштованих місцевих. Для цього вони збільшили кількість мобільних блокпостів, на яких військові РФ ретельно перевіряють мобільні телефони та наявність у людей сім-карток українських операторів.  

Також, зазначає заступниця міністра оборони, російські окупанти час від часу без попередження забороняють людям переміщення в населених пунктах, де виявляють ознаки проукраїнських настроїв населення. 

"Так, 24 серпня цього року було раптово введено заборону на в’їзд і виїзд громадян у населеному пункті Великі Копані на тимчасово окупованій території Херсонської області. Підставою для проведення блокування населеного пункту стало нібито виявлення державної української символіки", – додала Ганна Маляр.

Як повідомляв ІМІ, на тимчасово окупованій частині Запорізької області росіяни посилюють тиск на місцеве населення з вимогою отримання російських паспортів. Вони ввели вимогу, що оплата комунальних послуг, інтернету та мобільного телефону неможлива без російського громадянства.

Liked the article?
Help us be even more cool!