ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Заборонені на Youtube російські "Звезда", "Соловьев LIVE", "Спас" вигадали, як обходити блокування, – дослідження ІМІ

16.05.2023, 14:00

Заборонені на Youtube російські канали “Звезда”, “Соловьев LIVE” та “Спас” вигадали, як обходити блокування, і продовжують завантажувати на платформу небезпечний контент. Ці канали були заблоковані після широкомасштабного вторгнення РФ до України.

Про це йдеться в дослідженні ІМІ щодо використання Росією Youtube як майданчика для своєї пропаганди.

Так, 26 квітня 2023 року російський провладний канал “Спас” створив свою копію і назвав канал “СПАС-СТРИМ”. На ньому продовжують спекулювати релігією для того, щоб розпалювати ненависть до українців. 

Також в інтересах Кремля продовжує працювати канал російського підсанкційного олігарха Костянтина Малофєєва “Царьград ТВ”, який команда відеохостингу заблокувала ще в липні 2020 року. Утім, зробили це некоректно. Так, якщо заходити безпосередньо на головну сторінку Youtube-каналу, він дійсно буде маркований як “недоступний”. Втім, якщо набрати “Царьград ТВ” у пошуковому рядку Youtube, то видасть цілу низку відео, що доступні до перегляду навіть без використання VPN.

Обійти блокування вдалось і ресурсу “Соловьев LIVE”. Youtube-канал не має відеороликів, втім 22 лютого 2023 року на ньому запустили цілодобову трансляцію. 

І, зрештою, поширювати пропаганду продовжує канал міноборони РФ “Звезда”, що постійно створює в межах Youtube свої клони, намагаючись у такий спосіб зберегти свій контент у разі чергового блокування. 

Більше про російські та орієнтовані на закордонну аудиторію проросійські Youtube-канали, які досі завантажують на платформу свій пропагандистський контент, читайте тут.

Liked the article?
Help us be even more cool!