ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

За заклили до тероризму СБУ завела справу на одного з керівників миколаївського сайту "Набат"

01.07.2014, 15:33

Управління СБУ в Миколаївській області відкрило кримінальне провадження стосовно одного з керівників миколаївського сайту «Набат» за заклики до тероризму. Про це «Преступности.НЕТ» повідомив начальник Управління СБУ в Миколаївській області Володимир Криленко.

Так, кримінальне провадження відкрито за статтею 258-2 Кримінального кодексу України («Публічні заклики до вчинення терористичного акту»), а одному з керівників цього сайту вже оголошено про підозру у вчиненні даного злочину.

“Сайт - це неживе, з сайтами ми не боремося, ми займаємося людьми, які ведуть ці сайти. У нас порушено кримінальне провадження і оголошена вже підозра одному з керівників сайту «Набат». Ця інформація скоро буде оприлюднена на нашому сайті. Стаття - заклики до терористичної діяльності. Оголосили підозру одній людині, у діях якої є цей склад злочину”, - розповів Володимир Криленко.

Як зазначає “Преступности.НЕТ”, “Набат” поширює неперевірену і брехливу інформацію про події у Криму і на Сході України.

“Останні місяці і до сьогодні сайт «Набат» активно поширює неперевірену, а часто - навмисно брехливу інформацію про події у Криму і на Донбасі: публікуються статті, де Україна підноситься як фашистська держава, а терористи в Луганській і Донецькій областях, навпаки, рятівниками і визволителями. Крім того, зазначає видання, сайт ретранслює пропаганду відомого пропутінського телеведучого Дмитра Кисельова”, - пише видання.

Також видання зазначає, що керівник “Набату” Костянтин Тістол у березні цього року організовував проросійські мітинги в Миколаєві. Пізніше СБУ відкрило стосовно нього кримінальне провадження за частиною 2 статті 110 КК України, після чого Тістол втік до Криму, а міліція оголосила його в розшук. Пізніше стало відомо, що в лютому цього року Тістола завербували спецслужби Російської Федерації для ведення підривної діяльності в Миколаєві.

Костянтин Тістол

За інформацією «Преступности.НЕТ», в даному кримінальному провадженні по закликам до терористичної діяльності СБУ оголосила про підозру жителю Миколаєва на прізвище Двойнісюк, який продовжив замість Костянтина Тістола оновлювати сайт «Набат». Також видання зазначає, що на самому сайті “Набат” в розділі «Підтримай проект», де людей просять перерахувати сайту гроші, в якості представника порталу вказана Тістол Наталія Костянтинівна.

Фото - "Преступности.НЕТ"

 

Liked the article?
Help us be even more cool!