ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

З початку року в Україні зафіксовано 50 випадків порушень прав журналістів — ІМІ (інфографіка)

08.04.2016, 14:39

За перший квартал поточного року ІМІ зафіксував 50 випадків порушення прав журналістів на неокупованій території України. З окупованими Кримом (9) та територіями Донецької і Луганської областей (2) ця кількість складає 61 випадок. Такі дані подає моніторинг Інституту масової інформації «Барометр свободи слова».

Найбільше було зафіксовано перешкоджань законній журналістській діяльності — 17 випадків, погроз та залякування — 11, а також сім випадків побиття та нападів на журналістів.

Територіально найбільше порушень свободи слова сталося у Києві — за три місяці ІМІ зафіксував 15 таких фактів. Друге місце посіла Одещина з 4 випадками, третє — розділили шість областей, в яких зафіксовано по 3 випадки.

Найчастіше права журналістів на професію порушують цивільні (15) та невідомі (14) особи. У трійку основних порушників свободи слова потрапила також місцева влада — 7 випадків.

«Ми відслідкували активізацію порушень прав журналістів з боку місцевої влади. Оскільки розголосу про порушення прав журналістів на місцях замало, влада поступово набирає оберти. Радимо журналістам не замовчувати, а викривати ці випадки», — зазначила експертка ІМІ Катерина Дячук.

Також слід зазначити, що в окупованому Криму продовжується тиск на журналістів з боку правоохоронних і силових структур Росії, судової влади. Українським журналістам забороняють в’їзд на територію півострова, безпідставно затримуються, блокується доступ до сайтів проукраїнського спрямування.

Детальніше з Барометрами свободи слова можна ознайомитися нижче:

Барометр за січень

Барометр за лютий

Барометр за березень

 

 

Liked the article?
Help us be even more cool!