ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

За переслідування журналістів у Криму 8 особам повідомлено про підозру – прокуратура АРК

07.06.2018, 11:20
Фото - qha.com.ua

Прокуратура Автономної Республіки Крим здійснює керівництво у 23 кримінальних провадженнях, розпочатих за фактами незаконного затримання, позбавлення волі журналістів, порушення недоторканості їхнього житла, перешкоджання журналістській діяльності. Восьми особам повідомлено про підозру за переслідування журналістів у Криму. Про це повідомляється на сайті прокуратури АРК.

Як зазначає прокуратура, з моменту її передислокації на материкову частину України зафіксовано численні факти переслідування представників засобів масової інформації, перешкоджання їхній професійній діяльності, а також незаконне заволодіння майном державних і приватних теле- та радіокомпаній та інших ЗМІ на території Автономної Республіки Крим і м. Севастополя.

“Завдяки послідовній роботі, є результати у кримінальних провадженнях щодо вчинення злочинів відносно Анни Андрієвської, Наталії Кокоріної, Романа Спиридонова, Османа Пашаєва та інших. Так, за результатами зібраних доказів, 8 особам повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ст. ст. 146 (незаконне позбавлення волі), 162 (порушення недоторканості житла) Кримінального кодексу України”, - повідомляє прокуратура.

За даними відомства, підозрюваними найчастіше є так звані “слідчі та оперативні працівники Управління ФСБ РФ у Республіці Крим та м. Севастополі” та представники незаконно створеного озброєного формування “Самооборона Криму”.

Зазначених осіб оголошено у розшук, зазначили в прокуратурі.

Liked the article?
Help us be even more cool!