ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

За останні п'ять років у світі загинули 10 журналістів, що висвітлювали екологічні питання

25.08.2020, 12:37
Фото – Jason Hobby / niemanstoryboard.org
Фото – Jason Hobby / niemanstoryboard.org

За останні п’ять років у світі загинули 10 журналістів, які висвітлювали екологічні питання. Про це повідомила міжнародна правозахисна організація “Репортери без кордонів”.

Згідно з повідомленням, для екологічної журналістики настали погані часи: зловживання щодо таких журналістів стають дедалі частішими.

У середньому, зазначають “Репортери”, двох журналістів убивають щороку за розслідування вирубування лісів, незаконного видобутку, захоплення земель, забруднення та інших екологічних наслідків від промислової діяльності та великих інфраструктурних будівельних проєктів.

Журналісти були вбиті в п'яти країнах – Колумбії (2), Мексиці (1), Філіппінах (1), М'янмі (1) та Індії (5).

Останній випадок стався в червні 2020 року на Півночі Індії, де застрелили репортера Шубхема Мані Тріпатіа. У дописі у фейсбуці незадовго до смерті він сказав, що побоюється, що його вб'є “піщана мафія” за матеріали про захоплення землі, пов'язані з незаконним видобутком піску.

“Екологічна журналістика стала значно небезпечнішою, ніж це було в минулому. Я думаю, що багато з цього пов'язане з більшим усвідомленням значення довкілля”, – зазначив Пітер Шварцштайн, фахівець з екологічних питань на Близькому Сході та в Північній Африці й автор доповіді під назвою “Авторитарна війна за екологічну журналістику”.

Liked the article?
Help us be even more cool!