ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

За образи в соцмережах можна отримати до 5 років ув'язнення

10.04.2012, 02:42
У міліції не відстежують коментарі в інтернеті, за які може бути винесений судовий вирок. Проте за образи на ґрунті національності, релігійних переконань, раси, статі, етнічного походження можна отримати обмеження свободи на термін до 5 років. Про це розповів глава прес-служби МВС Володимир Поліщук, повідомляє "Сегодня".

За його словами, покарання за образливі коментарі може бути тільки, якщо українці подають до суду один на одного. І саме суд визначає для них покарання.

«Ось якщо з'являються загрози життю людей - це вже кримінальна справа. Це міліція відслідковує», - сказав Поліщук.

Людину, за його словами, можуть покарати просто штрафом (до 119 гривень) або змусити принести публічні вибачення і виплатити компенсацію за моральну шкоду. Що ж до 15 діб, то таке покарання передбачено за дрібне хуліганство - у статті 173 адмінкодексу зазначено, що за нецензурщину можуть і арештувати.

Правозахисники кажуть, що зараз образи в мережі замінюють вуличні сварки. Але лайка і на вулиці, і в мережі підпадає під адмінвідповідальність - за це штрафують. “А за образи на ґрунті національності, релігійних переконань, раси, статі, етнічного походження можна отримати обмеження свободи на термін до 5 років”, - сказав юрист Михайло Ільяшев.

У той же час, автори блогів зізнаються, що їх лякає можливість судів через вираження їхньої думки на особистих сторінках.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів готує рішення про ліцензування інтернет-видань.

 
Liked the article?
Help us be even more cool!