ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

За невиконання закону про публічну інформацію покарають 39 чиновників

15.09.2011, 04:15

Генеральна прокуратура України почала перевірку дотримання органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації». Про це ForUm'у повідомили в Департаменті інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ.

Під час перевірок в органах виконавчої влади та місцевого самоврядування виконання Закону України «Про доступ до публічної інформації» Генпрокуратурою виявлено в основному такі порушення: відсутність спеціальних місць для роботи запитувачів з документами або їх копіями; непризначення відповідальних осіб для забезпечення доступу до публічної інформації (там, де такі особи призначені, з ними не проведені відповідні навчання); незабезпечення оприлюднення інформації, передбаченої чинним законодавством, порушення термінів при наданні інформації на запити і неправочинність відмови в її наданні.

За результатами перевірок Генпрокуратурою внесено 1918 приписів та подань про усунення виявлених порушень закону, принесено 37 протестів, щодо винних у невиконанні цього закону посадових осіб порушено 117 дисциплінарних та адміністративних проваджень. На цей час притягнуто до відповідальності 39 посадових осіб.

Серед міністерств і відомств перевірка проведена в Міністерстві оборони на дотримання посадовими особами вимог закону про доступ до публічної інформації. У зазначеній сфері Генеральною прокуратурою виявлено низку порушень законодавства та внесено припис міністру оборони і винесено постанову про дисциплінарне провадження.

Реагуючи на результати перевірки, Міністерство оборони вжило низку заходів для усунення та недопущення у подальшому порушень законодавства про доступ до публічної інформації і відновлення прав громадян. Відповідно до наказу міністра оборони за допущені порушення законодавства до дисциплінарної відповідальності притягнуто 4 посадові особи.

Прокурорами і надалі приділятиметься належна увага виконанню суб'єктами владних повноважень обов'язків, визначених Законом України «Про доступ до публічної інформації».

Як відомо, 9 травня набрав чинності прийнятий парламентом 13 січня Закон України «Про доступ до публічної інформації».

 

Liked the article?
Help us be even more cool!