ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

За місяць виборчої кампанії через цензуру звільнилося три журналістки

10.09.2012, 02:43

З початком виборчої кампанії в Україні журналісти частіше почали звільнятися зі ЗМІ через цензуру.

Журналісти не витримують тиску, який чиниться керівництвом ЗМІ з вимогою подавати новини про владу та Партію регіонів лише у позитивному форматі.


Такі дані подає щомісячний моніторинг ІМІ “Барометр свободи слова”.

Так, через цензуру та небажання обслуговувати Партію регіонів, 9 серпня звільнились журналісти Ольга Годовенко та Ольга Комарова з телеканалу “МИГ” (місто Южне, Одеська область).

У своїх заявах вони написали, що звільняються, оскільки “представники засновника (телеканалу - ред.) «рекомендували» обслуговувати інтереси певної політичної сили”.


“Спочатку нам «рекомендували» розміщувати в місцевих новинах матеріали про діяльність очільників держави та області. Згодом - аби в кожному випуску були сюжети, присвячені «роботі» представників тієї ж політичної партії. Формат «позитивний», зміст «направлений». Незгодні з такою «політикою» мали обрати “свій шлях”, - написала у своїй статті на “Телекритиці” Ольга Годовенко.


Крім того, з телеканалу СТБ через цензуру звільнилася відома журналістка Наталя Соколенко.


Вона написала заяву про звільнення з телеканалу СТБ через цензуру.


“Мені більше несила брати участь у оболванюванні мільйонів людей. Ні, сама я жодного сюжету ані про Королевську, ані про ПАКРАЩЕННЯ устами Януковича, Азарова, голови ДПА Клименка та інших не зробила. Але мені все одно соромно. Тому я написала заяву на звільнення за власним бажанням”, - написала Соколенко у своєму блозі на “Українській правді”.

Нагадаємо, виборча кампанія офіційно стартувала 30 липня. Вибори до парламенту відбудуться 28 жовтня.

Liked the article?
Help us be even more cool!