ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

За "фейки" про армію: суд РФ заочно засудив кулінарну блогерку до дев'яти років колонії

06.02.2023, 11:00
Фото – Instagram/belonika
Фото – Instagram/belonika

Басманний суд Москви заочно засудив кулінарну блогерку Ніку Білоцерківську до дев'яти років колонії за статтею про фейки про російську армію.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Білоцерківська народилася в Одесі. Вона стала однією з перших підозрюваних за статтею про фейки про російську армію, яка з'явилася в кримінальному кодексі після повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

В Instagram аудиторія блогерки понад 1,3 мільйона людей, вона живе у Франції.

Приводом порушення справи стали її антивоєнні записи. У них, наполягало звинувачення, містилася "свідомо неправдива інформація про скоєння Збройними силами РФ вбивств дітей, бомбардування пологового будинку лікарні в Маріуполі та вбивство мирних жителів у Бучі".

Порушені справи в березні 2022 року вона прокоментувала словами: "Мене офіційно оголосили порядною людиною!".

Білоцерківську оголошено в розшук та заочно заарештовано, її майно в Росії теж арештовано. В інтерв'ю Радіо Свобода блогерка розповідала, що їй погрожують.

Білоцерківська вела медіабізнес, володіла московською та петербурзькою версіями британського журналу Time Out, видавала глянцевий журнал "Собака.ru."

"Вона відомий персонаж російського світського життя", – зауважили в Радіо Свобода.

Як повідомляв ІМІ, у грудні 2022 року Міщанський суд Москви засудив російського опозиційного політика Іллю Яшина до восьми з половиною років колонії загального режиму.

Liked the article?
Help us be even more cool!