ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

За фактом перешкоджання херсонському журналісту відкрито кримінальне провадження за 171 статтею

18.03.2013, 04:07

Відомості за заявою про протиправні дії, вчинені стосовно репортера інформаційної агенції "Таврія News" Олександра Тарасова (м.Херсон), внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 171 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній професійній діяльності журналіста).

Про це Комітету з оперативного реагування на інциденти за участю ЗМІ, який діє при Міжвідомчій робочій групі з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів, повідомили у Міністерстві внутрішніх справ.

Тарасов 13 березня 2013 року звернувся з заявою до Комсомольського райвідділу Херсонського міського управління МВС у Херсонській області, у якій просив притягнути до відповідальності невстановлених осіб, які завдали йому тілесних ушкоджень та образливо висловлювалися під час виконання ним службових обов’язків у під’їзді №3 будинку 29-а по вул. Лавреньова (м. Херсон).

Крім того, призначено судово-медичну експертизу з метою встановлення наявності та ступеня тяжкості отриманих тілесних ушкоджень О.Тарасову. Відомості внесені до ЄРДР за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 125 (умисні легкі тілесні ушкодження) Кримінального кодексу, повідомили в МВС.

Також заява про перешкоджання законній професійній журналістській діяльності надійшла від журналіста інформаційного агентства "Таврія News" Валерія Міронюка, який просив вжити заходів заходів до невідомих осіб, які перешкоджали йому у проведенні фотозйомки, закривали об’єктив камери та штовхали.

“13 березня відомості за заявою В.Міронюка внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених частиною 1 статті 296 (хуліганство) Кримінального кодексу”, - повідомили в МВС.

15 березня слідчим відділом Комсомольського райвідділу Херсонського міського управління МВС у Херсонській області відомості за заявами журналістів О.Тарасова внесено до ЄРДР за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналіста) Кримінального кодексу. Досудове розслідування триває, повідомили в МВС.

Нагадаємо, 13 березня 2013 року у Херсоні невідомі особи напали на знімальну групу інформаційного агентства "Таврія News"  - оператора Валерія Міронюка та журналіста Олександра Тарасова - під час зйомки виселення із квартири багатодітної родини Сорокіних. 
Liked the article?
Help us be even more cool!