ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

За фактом нападу на журналіста Радіо Свобода відкрито справу за 171 статтею

03.03.2018, 21:47
Фото - Радіо Свобода

Прокуратура міста Києва розпочала 3 березня кримінальне провадження за фактом можливого умисного перешкоджання працівником поліції професійній діяльності журналіста Радіо Свобода під Верховною Радою в Києві. Про це повідомляється на сайті прокуратури Києва

“Так, за словами представника преси, перебуваючи під будівлею Верховної Ради України на вул. Грушевського та здійснюючи відеозйомку ранкових подій, до нього зі спини підійшов поліцейський та, не зважаючи на пред’явлене посвідчення журналіста, застосовував спецзасіб.

З метою перевірки цієї інформації зареєстроване кримінальне провадження за попередньою правовою кваліфікацією ч. 3 ст. 171 КК України (“Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів”)”, - повідомили в прокуратурі.

Проведення досудового розслідування доручено слідчим СВ ГУ СБУ у місті Києві та Київській області, прокуратура міста Києва здійснюватиме нагляд у формі процесуального керівництва.

Як повідомляв ІМІ, 3 березня у Києві під Верховною Радою співробітник поліції застосував газовий балончик проти кореспондента Радіо Свобода Сергія Нужненка. За словами журналіста, він у цей момент вів фото- та відеозйомку ранкових подій під будівлею парламенту. При ньому було посвідчення журналіста, яке він тримав перед собою. Камера була направлена в сторону наметів активістів.

Ще два журналісти – Громадського Богдан Кутєпов та Insider Влад Красинський, – які висвітлювали події біля наметового містечка під Верховною Радою вранці 3 березня у Києві, заявили, що постраждали від дій поліції.

Liked the article?
Help us be even more cool!