ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

За фактом нападу на журналіста "СтопКору" відкрито справу за 171 статтею

12.09.2016, 15:42

За фактом побиття журналіста проекту “Стоп корупції! Сергія Медяника 8 вересня в офісі компанії “Таурус-альянс” у Києві розпочато кримінальне провадження за статтею 171 Кримінального кодексу України “Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів”. Про це він повідомив “Детектору медіа”.

“Так, уже відкрито кримінальне провадження за статтею 171 про перешкоджання роботі. Вже йде слідство, вже встановлено нападника, а мені присвоєно статус потерпілого”, - повідомив постраждалий журналіст.

За словами Медяника, на нього напав один з працівників юридичної фірми “Таурус-Альянс” Артем Остапенко. “Це юридична компанія, яка просто реєструє фірми на свою адресу. Виходить, що він один з організаторів реєстрації фіктивних фірм. Він думав, що ми за ним приїхали, що вони займаються ухилянням від сплати податків. І він, можливо, цього злякався”, - розповів журналіст.

Також Медяник додав, що нападник був від початку агресивно налаштованим.

Журналіст і координатор проекту “СтопКор” Роман Бочкала уточнив, що “перед тим, як нанести удар в обличчя Сергію, людина, яка це зробила, спочатку намагалася прикрити своєю рукою відеокамеру оператору”. Коли все-таки оператор продовжив зйомку, нападник вирішив застосувати фізичну силу.

Саме тому, на думку Бочкали, цей напад є не хуліганством, а перешкоджанням журналістській діяльності: “Тобто нападник розумів, що ми журналісти, ми представилися і вже після того, як оператор все ж таки продовжив зйомку, тоді він вирішив якось її припинити, застосувавши фізичну силу”.

Також уже оприлюднено відео, на якому чітко зафіксовано напад: Сергій Медяник відштовхує оператора, адже в того нема можливості захищатися, і цим сам підставляється під удар.

“Сергій виконував свій професійний обов’язок. Він мав редакційне завдання. Він робить сюжет-розслідування з приводу захоплення Поштової площі. Ми намагаємося розібратися з цією історією. Саме тому ми пішли до офісу компанії, яка пов’язана з усім цим”, - пояснив Роман Бочкала.

Сергію Медянику лікарі діагностували струс мозку та поклали на стаціонарне лікування.

Як повідомляв ІМІ, 8 вересня у Києві в офісі компанії “Таурус-Альянс” на знімальну групу проекту “СтопКор” напали невідомі під час журналістського розслідування. Унаслідок нападу журналіста Сергія Медяника зі струсом мозку госпіталізували до лікарні.

Liked the article?
Help us be even more cool!