ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ГПУ порушила справи за фактами викрадення журналістів у Слов’янську

24.04.2014, 21:47

За фактом викрадення в Слов'янську Донецької області зникнення журналіста - громадянина Ізраїлю та США Саймона Островського та Ірми Крат відкрито два кримінальних провадження за ч.1 ст.146 Кримінального кодексу України (незаконне позбавлення волі або викрадення людини). Про це повідомляється на сайті Генпрокуратури.

Провадження відкрив слідчий відділ Слов'янського міського відділу Головного управління МВС України в Донецькій області, а процесуальне керівництво здійснює Слов'янська міжрайонна прокуратура. Ведеться досудове слідство.

Також прокуратура Центрально-міського району м. Горлівки контролює досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за п. 1 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство двох або більше осіб) за фактом безвісного зникнення волонтерів ГО “Телекритика” братів Геннадія Гапича та Євгена Гапича.

Встановлено, що вони 21 квітня на автомобілі «Nissan X-trail» виїхали з міста Суми до міста Горлівка у приватних справах та з 22 квітня на зв'язок не виходять, і їх місцезнаходження невідоме, мобільні телефони не відповідають. Триває досудове слідство.

Крім цього, у місті Костянтинівка 23.04.2014 невстановлена особа шляхом підпалу пошкодила майно газети «Провінція». Костянтинівська міжрайонна прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, відкритому за цим фактом за ч. 1 ст. 171 Кримінального кодексу України (умисне перешкоджання законній професійній діяльності журналістів).

Також ГПУ нагадує, що 16 квітня цього року у місті Слов’янську невідомі особи захопили журналіста фонду «Відкритий діалог» Сергія Лефтера, місце перебування якого наразі невідоме. Слов’янська міжрайонна прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, порушеному за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство).

Liked the article?
Help us be even more cool!