ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

За два роки Міжнародний фонд страхування журналістів обробив 300 заявок (виправлено)

Фото – колаж Асоціації незалежних регіональних видавців України
Фото – колаж Асоціації незалежних регіональних видавців України

Увага! 25 січня виправлено заголовок з "За два роки роботи у небезпечних регіонах застрахувалися 300 медійників" на "За два роки Міжнародний фонд страхування журналістів обробив 300 заявок". Перепрошуємо за неточне подання інформації.

Протягом 2022 і 2023 років Міжнародний фонд страхування журналістів обробив 300 заявок медійників на 886 страхових днів. Сума страхування – до 100 тисяч доларів США. За час існування проєкту страхових випадків не було. 

Про це повідомила директорка асоціації "Незалежні регіональні видавці України" Оксана Бровко, йдеться на сайті асоціації.

“Ми супроводжували колег у всіх питаннях – від заповнення заявки, загальних роз’яснень і рекомендацій до постійного зв’язку під час робочих відряджень. Наші координаторки вболівали за кожного, з ким працювали, та завжди були готові надати консультацію чи допомогти у вирішенні проблем”, – зазначила Бровко.

За її словами, оформити страхування могли не лише журналісти, а й фіксери, відеооператори, редактори, фотографи незалежних українських медіа, які прямували в офіційне відрядження до зон бойових дій, на звільнені території, прикордонні території з Росією та Білоруссю, прифронтові території.

Подавати заявку можна було, їдучи до Херсонської, Запорізької, Сумської, Миколаївської, Донецької, Луганської, Одеської, Харківської, Дніпропетровської області, а також до прикордоння Київської та Чернігівської областей.

Вона зазначила, що проєкт відбувався завдяки фінансовій підтримці партнерів – ECPMF та WAN-IFRA і зараз команда працює над продовженням проєкту.

Як повідомляв ІМІ, Міжнародний фонд страхування журналістів створили навесні 2022 року шість громадських організацій: Інститут масової інформації, Фундація “Суспільність”, Асоціація “Незалежні регіональні видавці України”, “Детектор медіа”, Центр демократії та верховенства права та Інститут розвитку регіональної преси. Застрахуватися можуть представники незалежних медіа, які вирушають до зони бойових дій, на окуповані території та на звільнені території (протягом одного місяця після звільнення).

Страхове покриття – до $100 тис на відшкодування медичних витрат у разі ушкодження. В разі загибелі журналіста родина отримує $100 тис.

Liked the article?
Help us be even more cool!