ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

З України видворили Шувалова із забороною в’їзду на 5 років

23.05.2017, 11:31

22 травня українські прикордонники видворили за межі України з забороною в’їзду строком на 5 років Ігоря Шувалова, заступника директора з розвитку компанії “Національні інформаційні системи” (НІС), яка виробляє для телеканалу “Інтер” інформаційно-аналітичні програми.

Співробітники Державної прикордонної служби України повідомили Шувалову про видворення, коли він був у аеропорті “Бориспіль” та готувався до вильоту в Росію через Мінськ, повідомив “Детектору медіа” керівник департаменту комунікації МВС України Артем Шевченко.

“Співробітники Державної прикордонної служби України повідомили цього громадянина Росії, коли він у аеропорті “Бориспіль” готувався до вильоту у Росію через Мінськ, про те, що одним з державних органів влади прийнято рішення про заборону в’їзду йому на територію України терміном на п’ять років. Поставили у його російський паспорт таку відмітку і сказали: До побачення! Не приїжджайте більше!”, - сказав Артем Шевченко.

Він нагадав, що перше рішення щодо видворення Ігоря Шувалова було прийняте в кінці березня 2014 року.

“З чіткою мотивацією за антидержавну діяльність. Але тоді це рішення не було виконано. Можливо, ми можемо це корелювати з інформаційною політикою каналу “Інтер”, де він був членом спостережної ради і безпосередньо керував інформаційним мовленням. Можливо, він потрібен був там, і господарі цього проросійського медіа знаходили якісь аргументи перед тими, хто має опікуватись національною безпекою і суверенітетом. Але добре, що нарешті прийнято важливе, державницьке рішення. Особливо після скандалу зі Столяровою і оприлюднення їх листування, де чітко видно його роль у запрошенні цієї агентки впливу Кремля в нашу країну, яка мала прямі зв’язки з терористами на Донбасі”, - зазначив Артем Шевченко.

Як повідомив на своїй сторінці у Facebook радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко, “за оперативними даними, антиукраїнська діяльність Шувалова І.Ю. використовувалась спецслужбами Російської Федерації в активних заходах впливу по висвітленню спеціально підготовлених та резонансних відомостей через засоби масової інформації, зокрема з висвітлення у ЗМІ репортажів по звинуваченню керівництва нашої країни у військовому захваті влади у 2014 році та спланованої акції “Небесна сотня”.

Нагадаємо, 28 березня 2014 року Служба безпеки України прийняла рішення про скорочення терміну перебування та примусове видворення з України громадянина Російської Федерації, політтехнолога Ігоря Шувалова, який був зобов'язаний протягом п'яти днів залишити територію України.  Він хотів оскаржити це рішення СБУ.

Потім СБУ винесла застереження російському політтехнологу Ігорю Шувалову, але водночас скасувала рішення попереднього керівництва СБУ про заборону його в'їзду в Україну.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков закликав СБУ вислати з країни ідеолога інформаційної політики телеканалу “Інтер”, громадянина Росії Ігоря Шувалова.

Liked the article?
Help us be even more cool!