ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

З початку року омбудсмен отримав 51 скаргу на відмову в доступі на Тернопільщині

28.03.2024, 18:00
Ірина Небесна

З початку року уповноважений Верховної Ради з прав людини отримав 51 звернення щодо порушення права доступу до публічної інформації на Тернопільщині.

Такими є дані системи електронного документообігу “Megapolis.DocNet” станом на 25 березня, повідомив регіональній представниці ІМІ керівник секретаріату омбудсмена Іван Вервейко.

“Найбільше скарг щодо порушення права на доступ до публічної інформації було на комунальне підприємство “Аква-Сервіс” та органи місцевого самоврядування: Кременецьку міську раду, Лановецьку міську раду, Борсуківську сільську раду, Микулинецьку селищну раду”, – повідомив Вервейко.

Раніше ІМІ писав, що за 2023 рік до уповноваженого зі зверненнями на відмову в доступі в отриманні публічної інформації на Тернопільщині звернулися 94 рази. Найчастіше скаржилися на ВАТ “Тернопільобленерго” – шість разів, Державну податкову службу України – три, Міністерство охорони здоров’я – три та органи місцевого самоврядування: сім – на Тернопільську міськраду, 13 – на Великоберезовицьку селищну раду та шість – на Борщівську міську раду.

Liked the article?
Help us be even more cool!