ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

З початку повномасштабної війни СБУ викрила понад 600 російських агентів та шпигунів

10.01.2023, 17:00
Фото – скриншот з відео Крим.Реалії
Фото – скриншот з відео Крим.Реалії

З початку повномасштабної агресії РФ Служба безпеки України викрила понад 600 російських агентів і шпигунів, які вели розвідувально-підривну діяльність проти України. Про це повідомляється на сайті СБУ.

Спецслужба нагадала, що в результаті багатоетапної спецоперації затримано диверсійно-розвідувальну групу російської воєнної розвідки, яка працювала підготовкою до фізичної ліквідації міністра оборони та керівника Головного управління розвідки України, а також відомого українського активіста.

У Києві СБУ нейтралізувала російську агентурну групу, до якої входили посадовці Кабміну і Торгово-промислової палати України. За даними спецслужби, посадовці передавали ворогу розвіддані про облаштування держкордону та персональні дані українських правоохоронців.

У Миколаєві викрито колишнього керівника Миколаївської окружної прокуратури, який після 24 лютого минулого року добровільно запропонував ворогу свою допомогу у війні проти України. “Перебуваючи на посаді, зловмисник передавав російським спецслужбам інформацію про результати ворожих обстрілів, паролі на блокпостах та відомості про військових полонених РФ”, – зазначає спецслужба.

У Хмельницькому затримано шпигуна – громадянина РФ, який прибув до України ще в січні 2022 року для проведення розвідувально-підривної діяльності проти нашої держави. “Його “легендою” було нібито відвідування родичів. А справжнім завданням – створення розгалуженої агентурної мережі для збору розвідданих і проведення диверсій у західних регіонах нашої держави”, – йдеться в повідомленні.

На Волині нейтралізовано ще одного шпигуна, який виявився громадянином Білорусі та збирав відомості про дислокацію та переміщення підрозділів ЗСУ на території регіону.

Загалом СБУ розслідує більш ніж 1,5 тис. кримінальних проваджень за фактами державної зради та шпигунства. Понад 340 з них скеровано до суду.

Liked the article?
Help us be even more cool!