ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

З початком великої війни аудиторія Слідства.Інфо змінилась і суттєво збільшилася – Бабінець

04.05.2023, 15:47
Фото – фб-сторінка Анни Бабінець
Фото – фб-сторінка Анни Бабінець

З початком повномасштабного вторгнення Росії в Україну аудиторія проєкту журналістських розслідувань “Слідство.Інфо” змінилась і суттєво збільшилася.

Про це головна редакторка проєкту Анна Бабінець розповіла в інтерв’ю ІМІ.

“На момент початку війни в нас було 50 тисяч підписників, а зараз їх 240 тисяч. Їхня кількість постійно зростає. За більш ніж рік війни в нас понад 50 мільйонів переглядів. У нашому ютуб-каналі ми опублікували, мабуть, 150 відео за цей час. Це набагато більше, ніж до війни. Ми публікували приблизно три коротких 10-хвилинних відео на місяць. Зараз ми публікуємо приблизно вісім на місяць. Тобто по два відео на тиждень”, – розповіла Анна Бабінець.

За її словами, команда сфокусувалася на розслідуванні воєнних злочинів. Втім, трохи змінився підхід до роботи. На початку Слідство.Інфо працювало з окремими кейсами – коли стали відомі звірства росіян у Бучі, журналісти медіа їздили, спілкувалися з потерпілими, родичами, встановлювали обставини, намагалися знайти винних. Тобто займалися поодинокими кейсами. Але останні пів року або більше журналісти намагаються працювати із системними злочинами.

“Тому що, за даними прокуратури, зараз близько 70 тисяч воєнних злочинів зафіксовано, і очевидно, що немає ні в кого спроможності розслідувати кожен злочин окремо. Ми зосереджені на системних злочинах, як, наприклад, викрадення росіянами українських дітей. Нещодавно ми зробили про це велике розслідування. І ми бачимо, що це – великий злочин, який уже визнається світовими розслідувальними спільнотами як геноцид, і ми намагаємося займатися саме такими злочинами, показати, що вони були ретельно сплановані росіянами, що це не якийсь окремий випадок – взяли й викрали дітей”, – наголосила Анна Бабінець.

На думку, команди, говорить Анна, зараз це актуальніше і відкриває можливість усе-таки притягнути до відповідальності росіян у міжнародних структурах.

“І наша аудиторія, у принципі, це все дивиться. Звісно, ми аналізуємо кожне опубліковане відео, ми намагаємося знайти, що цікавить, що не цікавить, які відео потрапляють у рекомендації. Тобто ми аналізуємо кожен матеріал, щоб зрозуміти, до чого зникає інтерес”, – додала головна редакторка.

Як повідомляв ІМІ, інформація, яку команда Слідства.Інфо зібрала у фільмі-розслідуванні “Втеча від росіян” про викрадених окупантами українських дівчат, стане елементом великої справи проти Росії.

 

Liked the article?
Help us be even more cool!