ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

З переходом на дистанційне навчання зросла кількість порушень – мовний омбудсмен

26.11.2020, 10:29
Фото – volyn.tabloyid.com
Фото – volyn.tabloyid.com

До секретаріату уповноваженого із захисту державної мови Тараса Креміня почала надходити значно більша кількість скарг щодо порушень мовного закону в освітньому процесі. 

Про це повідомляється на офіційній фейсбук-сторінці уповноваженого із захисту державної мови.

Йдеться про порушення Закону України “Про забезпечення функціонування української мови як державної” в частині застосування державної мови в освітньому процесі. 

“На жаль, із переходом більшості навчальних закладів на дистанційну форму навчання кількість таких випадків і форм самих порушень вражає. Це пов'язано як з відсутністю контролю за виконанням навантаження педагогічними, науково-педагогічними працівниками, адміністраціями закладів освіти, так і свідомим ігноруванням учасниками освітнього процесу мовного законодавства”, – зазначив Тарас Кремінь.

Також він нагадав, що мовою освітнього процесу на всіх рівнях (дошкільної, загальної середньої, професійної, професійно-технічної, фахової передвищої та вищої, а також позашкільної та післядипломної освіти) в закладах освіти є державна.

Уповноважений просить у разі виявлення порушень закону фіксувати це на фото, відео, аудіо та надсилати скарги як до адміністрації закладів освіти чи соціальної сфери, так і до уповноваженого із захисту державної мови (поштова адреса: 01001, м. Київ, провулок Музейний, 12; e-mail: [email protected]).

Liked the article?
Help us be even more cool!