ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

З номера Деренюги нібито телефонував “Комітет 210”, який раніше “мінував” будівлі у Миколаєві

25.08.2016, 13:07

Дзвінок з номера мобільного телефону головного редактора миколаївського інтернет-видання “НикВести” Олега Деренюгі зробив представник анонімного так званого “Комітету 210”, який раніше мінував будівлі в Миколаєві і погрожував вбивати грузинських делегатів бізнес форуму “Миколаїв-Батумі”. Про це повідомляє “Преступности.НЕТ” з посиланням на джерела у Службі безпеки України.

Як розповів співрозмовник виданя, 24 серпня о 10:40 на гарячу лінію СБУ надійшов дзвінок про те, що Соборна площа в Миколаєві, на якій проходили заходи, присвячені святкуванню 25-річчя Незалежності України, замінована. При цьому той, що дзвонив “електронним” зміненим голосом, за яким не зрозуміло, чоловік це чи жінка, повідомив, що він представляє “Комітет 210”.

“Відразу було прийнято рішення про оперативну перевірку території площі на наявність вибухонебезпечних речовин без проведення евакуації, оскільки вона могла спровокувати паніку серед людей, і, відповідно, тисняву. В ході перевірки вибухонебезпечних предметів знайдено не було. Що ж стосується номера телефону, з якого дзвонили, виявилося, що він належить головному редактору інтернет-видання “НикВести” Олегу Деренюзі. Після чого він був запрошений в Управління СБУ в Миколаївській області для дачі пояснень”, - розповів співрозмовник видання.

Також він повідомив, що запис повідомлення про мінування буде відправлений ​​на експертизу, яка повинна буде розшифрувати голос і прибрати все ефекти, щоб була можливість пізнати реальний голос того, хто телефонував.

Як зазначає видання, “Комітет 210” в цьому році повідомляв про мінування ДП “Суднобудівний завод імені 61-го комунара”, пивзаводу “Янтар”, Миколаївської міськради, а також Миколаївського морського торгового порту і СП “Нібулон” напередодні візиту Президента України, який так і не відбувся тоді. В жодному з випадків вибухівку не було знайдено.

Також видання пише, що в квітні поточного року на електронну скриньку посла Грузії в Одесі прийшов лист від “Комітету 210” з погрозами вбивств щодня двох грузинських делегатів в разі, якщо бізнес форум “Миколаїв-Батумі” все ж відбудеться. Фото листи є в розпорядженні “Преступности.НЕТ”.

Проте форум тоді відбувся без пригод.

Як повідомляв ІМІ, 24 серпня Управління СБУ в Миколаївській області на декілька годин затримало головного редактора інтернет-видання “НикВести” Олега Деренюгу та допитувало його у справі про хибне мінування. Працівники УСБУ прямо звинуватили Олега Деренюгу в хибному повідомленні про замінування Соборної площі Миколаєва, де у цей день проходили святкування з нагоди Дня Незалежності України. Журналіст стверджує, що його відпустили після того, як він віддам слідчим свій мобільний.

25 серпня Управління СБУ у Миколаївській області заявило, що перевіряє можливість несанкціонованого втручання невстановленими особами у маршрутизацію телекомунікаційного сигналу оператора зв’язку із використанням телефонного номера журналіста.

Фото - Преступности.НЕТ, "Одеса.Депо"

Liked the article?
Help us be even more cool!