ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

З NBC через расистське слово в ефірі звільнили ведучого прогнозу погоди

10.01.2019, 13:56
Фото - i.ytimg.com

Ведучого прогнозу погоди Джеремі Каппел звільнили з NBC через расистське слово в ефірі, повідомляє “Детектор медіа” з посиланням на CNN.

Джеремі Каппел розповідав про погоду на телеканалі WHEC 10 (Рочестер), який є філією NBC. Ведучий запевняє, що не лаявся в ефірі, а обмовився.

Ведучий, кажучи 4 січня про парк, що названий на честь проповідника Мартіна Лютера Кінга, промовив “Martin Luther Coon Park”. Англійське слово “coon” використовується для образи темношкірих людей і може перекладатись, як “негр”.

В ефірі Каппел після використання слова “coon” одразу виправився, сказавши “King”, і продовжив вести ефір. Користувачі соцмереж впродовж вихідних висловлювали своє обурення фразою ведучого.

Про цей випадок мер міста Рочестер Лавлі Уоррен також зробила офіційну заяву. “Це неправильно, образливо і викликає роздратування, що телеканал WHEC 10 транслювала расову лайку поряд з іменем доктора Мартіна Лютера Кінга-молодшого в п'ятницю. Це неприпустимо. Повинні бути реальні наслідки для персон, що займаються новинами, а також для управлінської команди, яка не змогла негайно вибачитися і вирішити проблему. Каналу потрібно було близько двох днів, щоб вибачитися”, - йдеться у заяві.

Джеремі Каппела звільнили 6 січня. А 7 січня у своєму зверненні у Facebook він пояснив, що використав расистське слово через поспіх і це не було навмисно.

“Те, що сталося в п'ятницю (4 січня - ред.) - це просто непорозуміння. Якщо ви регулярно дивитеся мої ефіри, то знаєте, що у програмі міститься багато інформації, яка змушує мене говорити швидко, і, на жаль, я говорив занадто швидко, коли я розповідав на доктора Мартіна Лютера Кінга-молодшого. Я переплутав пару слів. Я знав, що я неправильно висловився, але не було зі злості. Я не мав уявлення про те, як це сприйметься багатьма людьми. Після неправильного слова, я одразу сказав "King", я справді не говорив образ. Якщо це якимось чином вас образило, я щиро прошу вибачення”, - сказав Кеппел.

Liked the article?
Help us be even more cool!