ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

З газети «Галичина» колишні працівники через суд хочуть стягнути понад два мільйони

23.10.2014, 11:57

В Івано-Франківську комунальна газета «Галичина», співзасновником якої є Івано-Франківська обласна рада, може припинити своє існування. В цьому переконані працівники одного з найбільш тиражних видань краю (понад 90 тисяч примірників). Адже колишній заступник головного редактора видання Ярослав Ткачівський через суд вимагає виплати 471 тисячу гривень середнього заробітку і компенсації та 1 млн. 400 тисяч гривень моральної шкоди, ще 501 тисячу гривень має намір у такий самий спосіб отримати його дружина, колишня працівниця газети. Загалом з газети «Галичина» намагаються стягнути майже  2 400 000 грн. Така сума для видання не підйомна.

Як повідомив регіональному кореспонденту ІМІ заступник головного редактора газети «Галичина» Василь Мороз, судові тяганини тривають вже багато років. Це є трудовий спір, в якому в суді першої інстанції звільнені ще в 2000 році колишній заступник редактора Ярослав Ткачівський та його дружина, яка теж в той час працювала, вимагають відшкодування за те, що на їхню думку, їх тоді незаконно звільнили.

18 жовтня 2014 року відбулось судове засідання в цій справі, на якому суд відмовився залучати третьою стороною Івано-Франківську обласну раду, яка є співзасновником видання. 12 та 26 листопада будуть наступні судові засідання. Тому колектив газети звернувся до депутатів обласної ради з проханням захисту.

Василь Мороз повідомив ІМІ, що наразі дано протокольне доручення юридичному відділу Івано-Франківської обласної ради приєднатись до процесу і буде клопотати перед судом, аби її долучили третьою стороною.

Ситуація навколо судового спору ще більш напружена, бо позивається проти видання Івано-Франківської обласної ради депутат цієї обласної ради Ярослав Ткачівський. Вірогідно, що частина тягарю виплати компенсації ляже і на представницький орган, членом якого є позивач. На жаль, з Ярославом Ткачівським кореспонденту ІМІ так і не вдалось поспілкуватись. Він протягом двох днів не брав слухавку мобільного телефону.

Liked the article?
Help us be even more cool!