ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

З ДТРК "Крим" звільнили директора творчого об'єднання кримськотатарських програм

02.07.2014, 14:39

Директора творчого об'єднання кримськотатарських програм ДТРК «Крим» Сеітісляма Кішвєєва зняли з займаної посади за результатами так званого службового розслідування. Нонсенсом стало те, що нове російське керівництво телекомпанії звільнило заслуженого журналіста Криму іменем закону України. Про це Укрінформ повідомив сам Сеітіслям Кішвєєв.

«Спочатку мені запропонували звільнитися за власним бажанням, але я відмовився і отримав звільнення за статтею 40, п.3, КЗпП України (систематичне невиконання працівником своїх обов'язків без поважних причин)», - розповів Кішвєєв.

Формальною причиною звільнення директора кримськотатарських програм стало те, що редакція не забезпечує дослівного перекладу кримськотатарських програм російською мовою.

«Я сам вже кілька років намагаюся налагодити процес синхронного перекладу ефіру кримськотатарських програм, однак допомоги у наданні необхідної техніки і штату перекладачів так і не домігся. Потреби редакції в комп'ютерах та іншій елементарній техніці керівництвом держтелерадіокомпанії постійно ігноруються », - зазначив журналіст.

Він повідомив, що з кримськотатарської редакції ДТРК «Крим» за тією ж статтею КЗпП України було звільнено, незважаючи на попередні подяки в трудовій книжці, редактора Шевкета Ганієва. Однак він зміг довести незаконність свого звільнення і поновився на посаді, правда, на умовах трудового договору, який розривається після закінчення його терміну.

За словами Кішвєєва, ситуація в кримськотатарської редакції сьогодні нагадує часи репресій 30-х років - співробітників переслідують за власну думку і небажання «дивитися в рот влади». На його думку, місця в кримськотатарській редакції звільняють для тих, хто більш лояльний до нової влади.

Liked the article?
Help us be even more cool!