ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

З Балі депортують двох YouTube-блогерів через невдалий розіграш з маскою

30.04.2021, 10:50
Фото – Громадське
Фото – Громадське

Влада індонезійського острова Балі депортує двох YouTube-блогерів через невдалий розіграш. Вони намалювали на обличчі медичну маску й ходили так місцевим магазином. Про це повідомляє Громадське з посиланням на CNN.

Блогери Джош Палер Лін та Леї Се опублікували відео своєї витівки 22 квітня. Дівчина, яка не могла зайти до магазину, бо забула вдома маску, намалювала її просто на своєму обличчі в машині й нібито без проблем зайшла до закладу. За кілька днів відео стало вірусним.

В Індонезії діють жорсткі карантинні обмеження: поліція має право штрафувати іноземців за перше порушення, а за друге – депортувати.

Попри те що блогери раніше не порушували правил, правоохоронці вирішили, що вони вчинили серйозний проступок і тому мають бути депортовані одразу. За словами правоохоронців, пара має кілька мільйонів підписників, тож може поширити серед людей думку про те, що карантин можна порушувати.

Згідно із заявою поліції, Джош Палер Лін родом із Тайваню, хоча проживає в США, а Леї Се – громадянка Росії. Влада Балі також вилучила їхні документи. Наразі регіональне бюро Міністерства юстиції та прав людини на Балі вирішує, депортувати блогерів чи ні.

Лін та Се уже встигли видалити відео зі свого каналу, а також опублікувати в Instagram вибачення, яке, схоже, готували разом з юристами. Відео має субтитри англійською та індонезійською мовами.

Liked the article?
Help us be even more cool!