ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

З 1 по 30 вересня – приймання заявок на фотоконкурс "Вікі любить пам’ятки"

12.08.2020, 14:42
Фото – Роман Бречко
Фото – Роман Бречко

З 1 до 30 вересня включно відбудеться українська частина найбільшого у світі міжнародного фотоконкурсу об’єктів культурної спадщини “Вікі любить пам’ятки”.

Метою проєкту є зібрати світлини всіх пам’яток культурної спадщини світу для ілюстрування статей у Вікіпедії. Вже понад 20 країн світу заявили про своє бажання провести конкурс у 2020 році.

В Україні конкурс відбудеться вже дев’ятий рік поспіль. На конкурс можна подавати фотографії та відео офіційних пам’яток історико-культурної спадщини: храмів, садиб, замків та інших історичних будівель з усіх областей України, зокрема Криму. Загалом у списку понад 89 тисяч об’єктів.

Участь у конкурсі можуть узяти всі охочі. Для цього протягом вересня слід подати світлини власного авторства зі списку конкурсу. Фотографії можуть бути зроблені в будь-який період часу; головне, щоб це були власні роботи. Також можна вантажити відеоматеріали з пам'ятками.

Переможці конкурсу отримають цінні призи. Призовий фонд буде розподілено між авторами найкращих фотографій конкурсу загалом, авторами найкращих фото кожного регіону, учасниками, які сфотографували найбільшу кількість пам’яток в Україні та кожному регіоні, та переможцями спецномінацій. Окремою номінацією відзначатимуться автори, що вперше беруть участь у конкурсі.

Десять найкращих світлин культурної спадщини України змагатимуться на міжнародному етапі конкурсу.

Цьогоріч також можна взяти участь у спеціальних номінаціях конкурсу: “Млини”, “Відео”, “Єврейська спадщина”, “Via Regia Ukraine”. 

Як узяти участь, перелік об’єктів та правила шукайте на сторінці конкурсу у Вікіпедії: wlm.photo.

Якщо у вас виникнуть додаткові питання чи знадобляться коментарі щодо конкурсу, пишіть на [email protected] або звертайтеся за телефоном +38 097 914 96 30.

Liked the article?
Help us be even more cool!